Voor de verbeelding van een verhaal maken we graag gebruik van moderne technologie: een smartphone, een interactief beeldscherm, een installatie of een digitale dienst. Onze verhalen zijn nooit helemaal compleet; voor de lege gaten doen we een beroep op de fantasie – de verbeeldingskracht – van de luisteraar. We betrekken je bij het verhaal, dan komt het dieper bij je binnen, maakt het meer indruk, beleef je iets.

Augmented reality voegt een laag toe aan de werkelijkheid. Dat hoeft niet speciaal op een beeldscherm, in je hoofd werkt het ook goed. Fantasie of werkelijkheid, het onderscheid is soms niet te maken. Je waant je in het decor van een film die zich om je heen afspeelt. Je bent toeschouwer en tegelijkertijd de hoofdpersoon.

 

Het onzichtbare verbeelden, het onhoorbare klank geven, het onbegrijpelijke uitleggen, het onuitgesprokene een stem geven, dat doen we graag in de culturele wereld.
We werken samen met kunstenaars van alle disciplines. Schrijvers, acteurs, filmmakers, sound designers, ontwerpers, programmeurs, uitvinders en techneuten. Samen maken we hedendaagse media die tot de verbeelding spreken.

 

Als de geschiedenis van een locatie wordt verteld terwijl je je op die plek bevindt, dan maakt het verhaal veel meer indruk dan wanneer je dat thuis ervaart. Alle zintuigen worden geprikkeld; zicht, gehoor, geur en soms ook tast. Een app die een goed verhaal vertelt, creëert een nieuwe wereld voor de ogen van de toeschouwer en trekt deze naadloos de wereld van nu in. En vice-versa.

Een route app biedt een scala aan mogelijkheden die al naar gelang doelstelling en beschikbaar budget uitgebreid kunnen worden: denk aan navigeren, de virtuele omgeving verrijken met informatie, interacties, game-elementen, multimedia, inegratie met social media, bijhouden gebruikersstatistieken.